22.12.2017

Vuosi on vaihtumassa

Vuotta on enää yhdeksän päivää jäljellä. Joten, kuten kukaan geneerinen bloggaaja, kertaan tässä postauksessa menneen ja tulevan vuoden tavoitteet.

Vuosi 2017


Tälle vuodelle minulla ei ollut mitään tavoitteita ennen Rudia. Alun peri nhän tarkoituksena oli odottaa, ennen kuin otan pennun (jolloin se tulisi minulle näin joulukuun aikana). Selaillessani kuitenkin Facebookin palstoja, vastaan tuli kuva vastasyntyneistä whippetin pennuista ja tietysti se nosti mielenkiintoni! Vilkaisin ihan vain nähdäkseni, minkälaisista vanhemmista pentue oli, sillä enn halunnut jättää tilaisuutta välistä, jos se olisikin "se oikea" - ja niinhän se oli!
Eli maaliskuusta 2017 lähdin miettimään tavoitteita pentuni kanssa ja niitä sitten vain putkahti mieleen vuoden kuluessa:

1. Sosiaalistaminen DONE
Tämä oli minulle ensimmäinen, melkeinpä tärkein tavoite, johon halusin käyttää aikaa. Ja sitä teinkin. Käytiin eri tapahtumissa, kauppakeskuksessa, agilitykentällä ja -hallilla, tutustuttiin eri tilanteisiin, ääniin ja pintoihin.. muta lopulta tutustuttiin eniten toisiin koiriin. Sen takia Rudi rakastaakin jokaista koiraa jonka kohtaa ja kaikkien kanssa tullaan hyvin toimeen. Ihmisiinkin Rudi tottui hyvin vaikkei ikinä oppinut ihmisiä rakastamaan. R pitää kitenkin ihmisten katselemisesta ja antaa kenen tahansa silittää ja käsitellä, mihin olen tyytyväinen.

2. Kokeilla halua vieheelle HALF DONE
Kun puoliksi ratalinjaisen vinttikoiran omistan, on rataharrastus tietysti vahvana mielessä, vaikken ole sille vieläkään syttynyt. Tutustutin Rudia kesällä kuitenkin paljon riepuun, jonka perässä se juoksi mielellään. Kerran käytiin myös kokeilemassa käsiviehettä. Tätä Rudi vähän ihmetteli alkuun, mutta kiinnostus oli vahva ja kolmesta yrityksestä viimeisellä se ei enää harkinnut, vaan ryntäsi suoraan vieheen perään! Tätä tuli siis tehtyä, muttei niin paljon, mitä olin toivonut.

3. Aloittaa luomaan agilityn pohjia DONE
Tätä odotin tältä vuodelta oikeastaan eniten. Agility on se laji, joka minua on aina kiinnostanut paljon ja jota olen halunnut whippettini kanssa puuhata. Rudin kanssa me ollaan tänä vuonna saatu siltä ohen paljon aikaan: putkille on syntynyt tosi kiva imu, irtoamiset ovat parempia mitä toivoin ja erityisenä asiana on e, että Rudi todella kuuntelee ohjaustani! Ei ole tullut tilanteita, joissa Rudi "ryöstää" esteelle tarjotakseen sitä, vaan tietää, että on hauskaa mennä sinne minne minä ohjaan ja siitä saa palkkaa.

4. Käydä virallisissa näyttelyissä DONE
Itse olen kiinnostunut whippetistä rotuna erittäin paljon. Olen rakastanut sitä lapsesta saakka (kuten muutakin 10-ryhmää) joten rotumääritelmän selaaminen kuuluu tietysti asiaan. Olen kuitenin sitä tyyppiä, että opin harvoin vain lukemalla. Tämän takia halusin pyörähtää muutamissa näyttelyissä tutustumassa rodun tilanteeseen ja tasoon maassamme sekä siihen, palkitaanko aina vain niitä näyttävimpiä koiria, mikä tuntuu olevan ennakkoluulona. Yllätyin positiivisesti, kuinka jokaisessa näyttelyissä näkyi tuomarin oma silmä! Vaikka selvästi laadukkaat koirat erottuivat, myös erilaiset mutta rakenteeltaan korrektit koirat (kuten uskon Rudin olevan) pistivät joidenkin tuomarien silmään positiivisesti. Rudin virallisten näyttelyiden huipennus oli erityisesti SA, jonka se nappasi Tampereen kansainvälisestä koiranäyttelystä.

syyskuu, Rudin eka sijoitus (epävirallisessa) näyttelyssä!


5. Tutustua harrastajiin
Viimeinen, muttei vähäisin päätavoite vuodelle 2017 oli tutustua koiraharrastajiin. Oli kyse niin whippetin kuin minkään muun rodun edustajan omistajasta, halusin tutustua uusiin ihmisiin ja samalla tietysti oppia heidän näkökulmiaan harrastuksen kulmakiviin ja kysymyksiin. Tätä myös sain tehtyä. Pääsin tutustumaan niin moneen ihanaan ihmiseen tämän vuoden aikana! ♥ Se on ollut ehdottomasti yksi vuoden tärkeimmistä asioista minulle.

Vuosi 2017 sujui siis tavoitteiden suorittamisen osalta oikein loistavasti! En päässyt viemään Rudia vieheelle niin paljon kuin olisin itse toivonut, mutta muuten tämä vuosi on ollut oikein loistava. Ensi vuodelle minulla onkin paljon niin enemmän kui vähemmänkin tärkeitä tavoitteita. Joitain avaan hieman enemmän, mutta suurimpaa osaa en koe tarvittavaksi avata.

Vuosi 2018


- viralliset luustokuvaukset (lonkat+kyynärät+selkä) ja muut tutkimukset (polvet+sydän+silmät)
- virallinen mittaus (SVKL noin vuoden iässä, SAGI noin 18kk iässä)

- agilityssa eteenpäin
Tässä meillä on paljon tavoitteita. Tärkeimpänä meillä on saada yhteistyö pysymään hyvänä ja kehittymään tasaiseen tahtiin. Alkukeväästä haen myös muutamaan agilityseuraan. Yleisesti ottaen tiedossa on paljon koulutuksia, epiksiä ja ehkä jopa virallistenkin kisojen korkkaus vuoden lopussa ellei sen suurempia kompastuskiviä tule vastaan.

- kilpailukirja radalle
Harvat lukijoistani varmaan tuntevat vinttikoirakilpailuiden maailmaa, joten tätä pitänee avata. Jos haluaa kilpailla rata- tai maastokisoissa, tarvitsee sinne kilpailukirjan. Tämän saaminen vaatii soolokoejuoksun sekä kaksi hyväksyttyä ryhmäkoejuoksua (sekä virallisen SVKL mittatuloksen). Näillä varmistetaan, että koira on viehevarma ja on turvallista päästää se kisaamaan virallisesti.
Tälle vuodelle meillä on siis tavoitteena saada Rudista vahva juoksija, joka voisi mahdollisesti kilpaillakin tulevilla kausilla.

- TOKO ALO-luokan korkkaus
Meidän sivuharrastuksellekin pitää antaa luonnollisesti aikaa! Tarkoituksena olisi päästä vuoden lopussa kokeilemaan kisaamista joko möllikisoissa tai sitten ihan virallisissa. Tämä on vähän epävarma siinä mielessä että kuinka paljon aikaa meillä on treenaamiselle.

- suuntana ulkomaat!
Lähdetään ulkomaille! Olipa se reissu Viroon, Saksaan, Italiaan... Kuitenkin haluaisin käydä viemässä Rudin kansainvälisille vesille. Haluaisin mielelläni tutustua toisen maan koirakulttuuriin ja päästä kokemaan uusia tuulia Rudin kanssa.


Siinä olikin jo paljon tavoitteita niin edelliseltä vuodelta kuin mitä olen varannut tulevalle. Tavoitteita saattaa kuitenkin tulla enemmän miten vuosi etenee, mutta näitä katsellen mennään ensi vuoteen!
Samalla toivotan kaikille lukijoille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti